پوهنتون غالبِ هرات، با درکِ جایگاه پژوهش در نهادهای تحصیلی، هفتهیی را به نامِ هفتۀ پژوهش راهاندازی نمود؛ چنانکه این مهم یکی از اصلهای کمتر رشدیافته در نهادهای تحصیلات عالی در کشور بهشمار میرود؛ غالب، با این ابتکار، نخستینپوهنتون در سطح پوهنتونهای دولتی و خصوصیاست که هفتهیی را با نام هفتۀ پژوهش، گرامی میدارد؛ در این هفته، پوهنځیهای پنجگانۀ غالب، طی محفلهای جداگانه، دستآوردها و کارکردهای یک سال گذشتۀ خود در حوزۀ پژوهش و مسائل مربوط به آن را ارائه میکنند.
در نخستینروز و افتتاحیۀ این هفته، کمیتۀ تحقیق پوهنځی اقتصاد، دستآوردها و نتایج تحقیقاتِ سال ۱۴۰۱ خود را با مخاطبان شریک ساخت.
محفل، پس از تلاوت آیاتی از کلامِ الهی، با سخنانِ پوهاند محمدناصر رهیاب، رئیس پوهنتون غالبِ هرات آغاز یافت. سپس، آقای نجیبالله اسحاقزی، رئیس پوهنځی اقتصادِ غالب، پیرامون اهمیت تحقیق و جایگاهِ آن در نهادهای تحصیلات عالی صحبت نمود. آقای علیاحمد امیری، آمر دیپارتمنت مدیریت و ادارۀ تشبثات پوهنځی اقتصاد، نتایج تحقیق خود با عنوان «تصور هراتنشینان از پوهنتون غالب»، که با هزینۀ غالب انجام یافته بود را با مخاطبان شریک ساخت.
آقای محمدرضا حسینی، کادر علمی پوهنځی اقتصاد، ضمن معرفی دستآوردها و فعالیتهای تحقیقی این پوهنځی، پیرامون هزینههای کشورها در راستای تحقیق و دریافتکنندهگان جوایز نوبلِ اقتصادی، صحبتهای همهجانبه داشت؛ همچنان سخنانِ بانو فریحه امین، استاد پوهنتون هرات، در خصوص تحقیق و جایگاه آن در پوهنتونها به شکل صوتی نشر گردید.
این برنامه، روز یکشنبه، هفتم جوزای ۱۴۰۲ هـ. ش. در سالون کنفرانسهای پوهنتون غالبِ هرات برگزار گردید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
دوشنبه ، هشتمِ جوزای ۱۴۰۲